Noorwegen 2024
17 juni 2024 - Nijmegen, Nederland
Aangekomen in Oslo voor de pelgrimstocht naar Nidaros (Trondheim). Nu de westelijke route. Dwz het begin heel anders maar vanaf Lillehammer de zelfde route als vorig jaar. Mooi genoeg om nog een keer te doen en dingen te zien die ik toen heb gemist.
Het weer ziet er goed uit en de temperatuur is goed. Maar de afgelopen dagen schijnt het erg koud en nat te zijn geweest. We zullen wel zien. Eerst morgen een dagje Oslo

Vergeet niet een bezoek aan het pelgrimsbureau te plannen. Sinds kort nieuw adres naast de ruine van de Hallvartkathedraal. Bekijk de info op de pilegrimsleden.no. Drie handige tips: de markering is optimaal en actueel en altijd leidend ook al geeft de gids wat anders aan. Voor stempels is vaak een brievenbox buiten de kerk. En als je ergens koffie drinkt is er vaak sprake van een gratis refill (lekker hollands) (2e kop). Wil je meer info laat het weten (evt telefonisch)
Ps. Ik ben dit jaar zoals ik al vreesde niet aan een blog toegekomen: veel contact met andere pelgrims en vermoeidheid.